Het klimaat verandert, met grillig en extreem weer tot gevolg. Ook in Brabant wisselen hittegolven, droogte en zware hagel, regen en sneeuwval elkaar in snel tempo af. Wat doet dit veranderend klimaat met ons gedrag? Hoe zorg je dat mensen een klimaatbewustzijn ontwikkelen? Met de Trendnacht klimaatconferentie presenteerde BrabantKennis een psychologisch perspectief op klimaatverandering: een avondconferentie in Breda.

Podium Bloos bood letterlijk alle ruimte voor een bijzondere avond: rubber boten, zandzakken, aquaria met tropische & gedroogde bloemen vormden in deze voormalige conservenfabriek het decor. Het hoofdpodium stond letterlijk onder water voor dansvoorstelling Hellend vlak van Vloeistof. Dagvoorzitter Helga van Leur trok haar laarzen aan en hield een vlammend betoog over klimaatverandering. Werk van o.a. Sarah Lauwaert, the Glue Society en Studio 1:1 gaven hun perspectief op de gevolgen van klimaatverandering. Waterijsjes, een programmaboekje in de vorm van een landkaart en hosts in gele regenjassen- en laarzen: het thema van de avond kwam in alle facetten tot leven.

Programma
Programma creatief concept, kunst- en randprogramma, tentoonstelling over klimaatverandering, realisatie dansvoorstelling ‘Hellend vlak’
Styling
Inrichting en aankleding van alle ruimtes, ontwerp en realisatie podia, decorontwerp klimaatverandering
Event
Eventmanagement, licht- geluid en video, logistiek, veiligheid en facilitaire zaken